Rólam írták

Szarvasi festőművész alkotása kerül az olasz pezsgőborra

Különleges megtiszteltetés ért egy kortárs szarvasi festőművészt, Korbely Istvánt. Az ő festménye kerül annak a bornak a címkéjére, amellyel az I. Világháború áldozatai előtt tiszteleg egy észak-olaszországi kisváros, San Pietro di Feletto.

Tovább

Korbely István boroscimke festmény

Kérdez és keresi a választ a pillanatra

Korbely István festményei meggyőző absztrakciók. Sajátos szín és formavariációk rendszere, érzékenyen festett felületek vizuális rendje. Konstruált szerkezeteket használ – de nem konstruktív – és nem áll tőle távol a geometrikus absztrakt ábrázolás sem.

- Angyal Mária, művészettörténész -

Tovább

Korbely István Kék etüd
Korbely István Vágyakozás

Korbely István új színeket talál ki

Mégis a színek azok, amelyekkel elégedetlen, mert mint mondja a meditációjában meglátott színei a valóságban nem léteznek.

Ő az a festő, akivel hosszú boldog évődésbe bonyolódhatsz a pirosról, de nem akármilyen pirosról ám, egy bizonyos muszlinszerű pipacsról, nem bordó, és nem narancs és nem ripacs, egy hihetetlen szellemiségű, derűs életörömű pipacsról, az a szín az, amelyeket csak átfedésekkel lehet elérni.

- Neudl Erika, író -

Tovább

Könnyedség és teremtő indulat

Különféle érzéseket váltanak ki és különféle történetekre engednek következtetni a nézőtől Korbely István művei. Annak ellenére, hogy nyoma sincsen vegyes technikájú képein a tárgyi utalásoknak, hatásosan lebegteti, eldönthetetlenné teszi, hogy mit is látunk valójában.

- Cs.Tóth János, író -

Tovább

Korbely István Altató eső
Korbely István Szivárványkapu

A látható és láthatatlan történetek

Hogy A láthatatlan történetet is felidézve, ajánlásunk címében miért fordultunk éppen egy Hamvas Béla-asszociációhoz, azt a poeta sacer evilági attitűdje és az esszészerű képi megfogalmazás indokolhatja.

- Vitéz Ferenc, költő -

Tovább

Korbely István új színeket talál ki. Nézem a képeit – narancsízűek, gubancosak, kibogozhatatlanok, utolérhetetlenek, megtanulhatatlanok, lemásolhatatlanok, elillanóak, megfoghatatlanok, rendszerbe nem állíthatóak.
Neudl Erika, író
(Forrás: www.neudlerika.eoldal.hu)