Rólam

Művészi hitvallásom

A festő gondolkodhat képekben, ő a látvány, gondolat és személyiség ötvözetének a tolmácsa. Alkotói hajtóerőm a kutatás: a színek, árnyalatok végtelen lehetőségeinek felfedezése.

Vallom, hogy a festészet egyfajta csendes kommunikáció. Néző és alkotó között létrejött néma áramlás. Fontos számomra, hogy tiszta, őszinte legyen a kifejezés a képi világomban.

Korbely István
Pályafutásom meghatározó állomásai

1960. június 29-én születtem Szarvason, itt élek és alkotok ma is. Mestereim Gerzson Pál és Aknay János voltak.

1999-ben felvettek a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe, emellett tagja vagyok a Stuttgarti Művészek Egyesületének és a Békéstáji Művészeti Társaságnak.

1996-tól 2000-ig a Békés megyei Szabadiskola művészeti vezetője voltam, 2005 óta pedig a Szarvasi Alkotókör művészeti oktatójaként tevékenykedem. Rendszeresen tartok festőkurzusokat Szentendrén, Nagykanizsán és Pécsett.

Hivatásos alkotóművészként számos hazai és külföldi galériában, intézményben és magántulajdonban megtalálhatók a műveim.

Fontosabb kiállításaim

1990 Németország (Stuttgart)

1995 Németország (Essen)

1998 Spanyolország (Reinosa)

2000 Olaszország (Lago Maggiore)

2006 Magyarország (Hotel Hélia Budapest)

2006 Magyarország (Hotel Kempinski Budapest)

2006 Kína (Peking, Harbin)

2016 Ausztria (Mallnitz)

A tér, a tárgyak nyomát, helyét, emlékét komponálja a farostra, vászonra. Lehántja a külső burkot és a láthatatlan felől közelít a lényeghez. Korbely István redukál, ilyenkor a körülöttünk lévő világot fogalmazza meg sommás festői eszközökkel.
Cs.Tóth János, író
(Forrás: www.barkaonline.hu)